Pracownicy Katedry Biologii i Biotechnologii Mikroorganizmów mieli przyjemność przeprowadzić warsztaty dla Centrum Seniora KUL,
skupiające się na pomiarach pH produktów spożywczych.

Głównym celem tych warsztatów było uświadomienie seniorów o znaczeniu zbilansowanej diety dla zdrowia i dobrej kondycji życiowej.

Spotkanie z seniorami było niezwykle owocne, a uczestnicy bardzo chętnie uczestniczyli w zajęciach.

Podczas warsztatów omówiono znaczenie prawidłowego pH produktów spożywczych

dla zachowania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu oraz zaprezentowano praktyczne sposoby pomiaru pH w codziennej diecie.

Nasz zespół cieszy się, że warsztaty zostały tak ciepło przyjęte przez uczestników,

co pokazuje ich zaangażowanie w dbanie o własne zdrowie i dobre samopoczucie.

 

Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za zaproszenie i możliwość dzielenia się naszą wiedzą z osobami starszymi.

klqh-xrk

Autor: Iwona Wysk
Ostatnia aktualizacja: 07.03.2024, godz. 08:33 - Iwona Wysk